Bemutatkozás

Köszöntöm az oldalamon!

Dr. Pokrócos György jogász, oktató és vizsgáztató vagyok, adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász és médiajogi szakjogász végzettséggel is rendelkezem. A rendőrségnél hivatásos szolgálati jogviszonyban töltött több mint 23 év után mintegy két éven keresztül főállású egyéni vállalkozóként tevékenykedtem, jelenleg ügyvédjelöltként dolgozom a Márton és Bázsa Ügyvédi Irodánál.

Fő profilom az oktatás (online oktatás, irányított meetup, workshop, OKJ-s képzések), de üzletviteli tanácsadói és adatvédelmi tisztviselői feladatokat is vállalok. Home office-ban dolgozom, ezért a munkavégzéshez szükséges valamennyi felszerelés, eszköz a rendelkezésemre áll, amelyek megfelelnek a hatályos munkavédelmi előírásoknak is.

Kedvenc szakterületem közé tartozik az adatvédelem, illetve a társasházi ügyek.

Amennyiben ilyen szakemberre van szüksége, esetleg egyéni, vagy munkahelyi oktatás érdekli, kérem, hogy vegye fel velem a kapcsolatot.

Tanulmányaimról és munkásságomról részletesebben itt olvashat.


Oktatással, üzletviteli és adatvédelmi tanácsadással, feladatokkal kapcsolatos előzetes tájékoztató

  1. Az ügyvédi tevékenységnek minősülő feladatok ellátásában az engem foglalkoztató ügyvédi irodával közösen a megbízatásokhoz igazodva igyekszünk megoldást nyújtani. Ebben az esetben az ügyvédi irodával szükséges megállapodni, még akkor is, ha az én személyes közreműködésemet szeretné.
  2. Megillet az a jog, hogy világnézetem és értékrendem szerint végezzem a munkámat, anélkül, hogy annak elfogadására kényszerítenék, vagy késztetnék másokat (például a megbízómat), megválaszthatom az általam alkalmazott módszereket, gyakorlati segédanyagot és mintául szolgáló iratokat.
  3. Kötelességem, hogy az ismereteket tárgyilagosan és többoldalúan közvetítsem.
  4. A magánoktatói tevékenységem körébe tartozik a felnőtteknek ajánlott és tartott oktatás és szakmai képzés bármely formája, amely nem tartozik más alágazatokba. Ez a képzési forma nem ad hivatalosan elismert végzettséget (államilag elismert oklevelet, diplomát). A képzés különböző formákban történhet: speciális képző intézményben, oktatási intézményben, munkahelyen vagy otthon; folytatható tanteremben, rádión, televízión, internet útján vagy levelező formában. Ebbe a szakágazatba tartozik az olyan oktatási forma, amely oktatási szinttel nem meghatározható.
  5. A megbízás ellátása során a tudomásomra jutott minden adat, információ kizárólag a megbízó részére hasznosítható, és titkot képez.
  6. A felelősséget a GDPR az adatkezelőre és az adatfeldolgozóra telepíti, amely nem átruházható.