Bemutatkozás

Köszöntöm az oldalamon!

Dr. Pokrócos György jogász és oktató vagyok, adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász és médiajogi szakjogász végzettséggel is rendelkezem. A rendőrségnél hivatásos szolgálati jogviszonyban töltött több mint 23 év után 2021. augusztus 22-től főállású egyéni vállalkozóként tevékenykedem.

Fő profilom az oktatás (online oktatás, irányított meetup, workshop, OKJ-s képzések), de üzletviteli tanácsadói és adatvédelmi tisztviselői feladatokat is vállalok. Home office-ban dolgozom, ezért a munkavégzéshez szükséges valamennyi felszerelés, eszköz a rendelkezésemre áll, amelyek megfelelnek a hatályos munkavédelmi előírásoknak is.

Kedvenc szakterületem közé tartozik az adatvédelem, illetve a társasházi ügyek.

Amennyiben üzletviteli tanácsadásra, adatvédelemhez és/vagy társasházak problémáihoz szakosodott jogászra van szüksége, vagy egyéni, esetleg munkahelyi oktatás érdekli, kérem, hogy vegye fel velem a kapcsolatot.

Tanulmányaimról és munkásságomról részletesebben itt olvashat.


Oktatással, üzletviteli és adatvédelmi tanácsadással, feladatokkal kapcsolatos előzetes tájékoztató

  1. Jogász vagyok, de nem ügyvédként dolgozom. Ezért ez erre vonatkozó kifejezett felkérés esetén sem vállalok és nem is végzek ügyvédi vagy jogtanácsosi tevékenységet, különösen nem készítek beadványt és nem szerkesztek okiratot, nem kezelek letétet, nem vállalok jogi képviseletet, nem adok az adatvédelmi tárgykörön túlmenően jogi tanácsot. 
  2. Ügyvédi tevékenységnek minősülő feladatok ellátásában ügyvéd partneremmel közösen a megbízatásokhoz igazodva igyekszünk megoldást nyújtani. Ebben az esetben az ügyvédi feladatokat ő látja majd el.
  3. Megillet az a jog, hogy világnézetem és értékrendem szerint végezzem a munkámat, anélkül, hogy annak elfogadására kényszerítenék, vagy késztetnék másokat (például a megbízómat), megválaszthatom az általam alkalmazott módszereket, gyakorlati segédanyagot és mintául szolgáló iratokat.
  4. Kötelességem, hogy az ismereteket tárgyilagosan és többoldalúan közvetítsem.
  5. A magánoktatói tevékenységem körébe tartozik a felnőtteknek ajánlott és tartott oktatás és szakmai képzés bármely formája, amely nem tartozik más alágazatokba. Ez a képzési forma nem ad hivatalosan elismert végzettséget (államilag elismert oklevelet, diplomát). A képzés különböző formákban történhet: speciális képző intézményben, oktatási intézményben, munkahelyen vagy otthon; folytatható tanteremben, rádión, televízión, internet útján vagy levelező formában. Ebbe a szakágazatba tartozik az olyan oktatási forma, amely oktatási szinttel nem meghatározható.
  6. A megbízás ellátása során a tudomásomra jutott minden adat, információ kizárólag a megbízó részére hasznosítható, és titkot képez.
  7. A felelősséget a GDPR az adatkezelőre és az adatfeldolgozóra telepíti, amely nem átruházható.