Megalakult az Adatvédelmi Szakmai Egyesület

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézet adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász és szakember képzés 2018/2019-es évfolyam tanulóiként hoztunk létre egy hallgatói csoportot, ahol egymás fejlődését segítve osztottunk meg különféle tartalmakat és szakmai vitákat is folytattunk.

A csoport 2021-ben elhatározta, hogy a tevékenységét egyesület formájában folytatja tovább. Így mindazokkal, akik a hallgatói csoportból velünk tartottak, nekikezdtünk az egyesület megalakításának. Időközben a nagy érdeklődésnek köszönhetően tagságunk kiegészült további szakemberekkel is.

Az egyesületünk 2022-ben került nyilvántartásba vételre a Fővárosi Törvényszék által, Adatvédelmi Szakmai Egyesület (röviden: ASZAKE) néven.

Így megújult erővel és hivatalos formában, immár civil szervezetként folytatjuk azt, amit annak idején az iskolapadban elkezdtünk. 

Az adatvédelmi szakjogászokból és szakemberekből, továbbá informatikusokból létrejött egyesület a személyes adatok védelmét és biztonságát, valamint a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok, továbbá a közszféra egyéb információinak kezelésére vonatkozó kultúrát segít majd előmozdítani, illetve fejleszteni.

Az egyesület honlapja a www.aszake.hu weboldalon látogatható.