Büntetőjog a társasházban – beszámoló a konferenciáról

A társasházakat érintő büntetőjogi vonatkozású témakörben szerveztünk egész napos szakmai konferenciát 2019. augusztus 15-én a Budapest, Kuny Domokos u. 13-15. szám alatt, a FÜTI OMEGA INGATLANISKOLA épületében.

Ahogyan a korábbi konferencián is történt, a regisztrációt követően kivetítőn keresztül lehetett az előadást követni, kérdéseket feltenni. A megszokott módos gondoskodtunk a cateringről is.

Reggeli az első szünetben

Az előadás második részében olyan kényes kérdéseket beszéltünk át, amelyek a résztvevők elmondása alapján nagyon gyakori probléma. Nem okozott meglepetést, hogy a közös költségek befizetésével, a befizetett összegek kezelésével kapcsolatban merült fel a legtöbb kérdés, illetve a rágalmazó, becsületsértő viselkedések elleni fellépés volt az, ami leginkább érdekelte a hallgatóságot.

Az előadás egyik része

Amennyiben a beszámoló olvasása után Önt is érdekel egy jó hangulatú társasházi szakmai konferencia, akkor kövesse az oldalam, nehogy lemaradjon a következő meghívóról.

 

A konferencia programja volt:

09:00-09:20-ig: Regisztráció, megnyitó.

09:20-11:00-ig: A társasházak szervezete: a közös képviselő és a társasházkezelő jogállása, számvizsgáló bizottság. Egyéb személyek.

                       Az alapító okirat és a szervezeti-működési szabályzat jogi jellege, alapvető tartalma. A házirend. A Tűzvédelmi Házirend.

11:00-11:20-ig: Szünet.

11:20-13:00-ig: A bűncselekmények.

Lopás, csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, sikkasztás, rágalmazás, becsületsértés, hamis magánokirat felhasználása,magántitok megsértése, levéltitok megsértése, személyes adattal visszaélés, tiltott adatszerzés, rongálás, önbíráskodás.

13:00-13:20-ig: Szünet.

13:20-15:00-ig: Bírói gyakorlatok ismertetése. Kérdések és válaszok.

15:00-15:15-ig: A konferencia zárása.